Til
6 stk.
Forberedelse
10 minutter
Færdig på
50 minutter
Ingredienser
Crumble
- 200 gram mandler blendet til mel⠀
- 50 gram havregryn (ca. 1,5 dl)⠀
- 1 spsk mandel eller havre drik ⠀
- 2 spsk kokosolie⠀⠀
- 2 spsk ahornsirup ⠀⠀
- 1 tsp vanillepulver eller ekstrakt⠀⠀
- Et nip salt
Blåbærfyld
- 200 gram blåbær
- 2 spsk vand⠀
- 2 spsk citronsaft⠀⠀
- Revet citronskal fra 1/2 citron ⠀⠀
- 2 spsk ahornsirup⠀
- 2 tsk maizena blandet med vand
Sådan gør du
Varm ovn til 180 grader. Mix alt til crumble sammen i en skål. Tag 2/3 af crumble og kom det ned i en franskbrødsform beklædt med bagepapir og tryk det godt sammen i bunden af formen. Bag 10 minutter i ovnen.
Kom alt til fyldet i en lille kasserolle eller stegepande og lad det koge op. Rør undervejs og mos bærene. Lad det simre ca. 10 minutter under omrøring. Kom fyldet oven på den bagte bund og fordel resten af crumblen over. Bag yderligere 10 minutter og sæt til afkøling i 20 minutter. Fjern formen først. Sæt på køl i ca. 2 timer så det hele kan sætte sig. Skæres ud i firkanter og kan evt. serveres med skyr og friske blåbær.